وقتی میگیم حسابهای تجاری، منظورمون حسابهای بانکیایه که افراد برای کار و کسبوکارشون ازش استفاده میکنن. این حسابها باید به دولت مالیات بدن. تو این مطلب میخوایم براتون توضیح بدیم که حسابهای تجاری چی هستن و چه فرقی با حسابهای غیر تجاری دارن تا بهتر بتونید بین این دو تا فرق بذارید. همچنین بهتون میگیم که مالیات حسابهای تجاری چطوری حساب میشه.
حساب های تجاری چیه؟
بیاید با یه مثال شروع کنیم: فرض کنید یه نفر یه مغازه لباسفروشی داره که توش دو تا کارتخوان فعال هست. علاوه بر حسابهایی که به این کارتخوانها وصلن، یه حساب دیگه هم برای مشتریان غیرحضوری داره. این آدم دو تا حساب دیگه هم داره که برای کارهای شخصیش استفاده میکنه. پس این فرد سه تا حساب تجاری و دو تا حساب غیر تجاری داره.
همونطور که دیدید، به حسابهایی که برای کار و شغل استفاده میشن، حساب تجاری میگن. این حسابها باید مالیات بدن و دولت تعیین میکنه که چقدر باید بدن.
حسابهای غیر تجاری چیه؟
حسابهای غیر تجاری، حسابهایی هستن که برای کارهای شخصی، پسانداز یا گرفتن وام استفاده میشن. اگه تو این حسابها تراکنشهایی انجام بشه که به فعالیتهای اقتصادی ربطی نداشته باشه، نیازی به پرداخت مالیات ندارن.
چطوری حساب های تجاری رو بشناسیم؟
چند تا روش برای شناسایی حسابهای تجاری وجود داره:
حسابهایی که مال افرادی هستن که باید مالیات بدن.
حسابهایی که ماهانه بیش از ۱۰۰ تراکنش دارن.
حسابهایی که مجموع واریزیهاشون تو یه ماه بیشتر از ۳۵ میلیون تومن باشه.
حسابهای شرکتی که حساب تجاری به حساب میان.
مالیات حساب های تجاری چطوریه؟
طبق قوانین دولت، هر حسابی که متعلق به شرکتها باشه، حساب تجاریه و باید مالیات بده. اگه افراد حقیقی هم ماهی بیش از ۱۰۰ تراکنش داشته باشن یا واریزیهاشون بالای ۳۵ میلیون تومن باشه، مشمول مالیات میشن. اگه کسی مثلاً از طریق بورس یا صندوق وامهای خانگی ماهی بیش از ۱۰۰ تراکنش داشته باشه، با ارائه مدارک معتبر و اثبات اینکه این تراکنشها غیر تجاری بودن، میتونه از پرداخت مالیات معاف بشه.
برای مشاوره و اطلاعات بیشتر درباره مالیات حسابهای تجاری، با کارشناسان کیمیا تراز پارسیان تماس بگیرید