طبق آخرین خبرهایی که به دستمون رسیده، علی استاد هاشمی، رئیس کل بیمه مرکزی گفته که دیگه تا اوایل اسفند برای گرفتن دارو نیازی به نسخههای کاغذی نیست. استاد هاشمی گفت: “الآن داریم روی استفاده از نسخههای الکترونیکی کار میکنیم و برای اینکه بتونیم این کار رو درست انجام بدیم، باید یه سری نهاد دولتی و خصوصی مثل مراکز درمانی، وزارت بهداشت و بیمهگرها همکاری کنن.”
برای اینکه این کار بهتر پیش بره، وزارت بهداشت یه سامانه درست کرده تا اطلاعات لازم رو به اشتراک بذاره و کارها رو انجام بده. بیمه مرکزی هم در آخر این فرایند قرار داره و بهعنوان مسئول، دنبال اینه که اطلاعات مربوطه رو از وزارت بهداشت بگیره و به همه بخشهای مربوطه بفرسته.
حذف نسخه های کاغذی از بیمه تکمیلی
مجید مشعلچی، سخنگوی صنعت بیمه هم قبل از این اخبار در مورد قانون نسخهپیچی الکترونیک گفته بود: “تو این فرایند، وزارت بهداشت مسئولیت اصلی رو داره و بقیه سازمانها مثل بیمه تکمیلی، بیمهگرهای پایه و مراکز درمانی هم دارن کمکش میکنن. اینطوری که هر وقت بیمار به یکی از ۱۵۰ هزار مرکز درمانی که با بیمه قرارداد دارن مراجعه میکنه، دیگه هیچ کاغذی بین بیمار و مرکز رد و بدل نمیشه و اطلاعات درمانی بیمار توی یه سامانه خاص ثبت میشه.”
بعد از این مرحله، اطلاعات با استفاده از نرمافزارهای مراکز درمانی به سامانه “سپاس” وزارت بهداشت منتقل میشه. بعد از اینکه بررسیهای لازم انجام شد، مبلغ مورد نظر بسته به شرایط یا به حساب بیمار یا به حساب مرکز درمانی واریز میشه. اول، حذف نسخههای کاغذی توسط سازمان تأمین اجتماعی انجام شد و با این کار هزینهها بهطور چشمگیری کاهش پیدا کرد. بیمه تکمیلی هم قصد داره به جز دارو، برای بقیه موارد درمانی، نسخههای کاغذی رو حذف کنه و الآن داره این موضوع رو بررسی و اجرا میکنه.